Storia - Mijn verhaal
1999. Aleandro.

Mijn ouders hadden besloten om in 1999 in hartje Zulte een restaurant te openen. Ik was nog een kleuter en in het weekend zat ik in een hoekje achteraan in het restaurant. Schuchter en teruggetrokken sloeg ik alles gade. Ik denk dat daar de kiem gelegd is voor mijn latere roeping. Op mijn negende stond ik al in potten te roeren bij mijn vader in de keuken. Daar besefte ik dat koken mijn droom was, elk weekend was ik trouw op post om een handje te helpen. Zo leerde ik de zuiderse keuken kennen.

Mijn vader was mijn voorbeeld als kok, ik leerde veel van hem en dat schiep een goede band tussen ons. Ik werd een tiener en toen gebeurde iets dat mijn toekomst zou bepalen. Op een dag kwam de heer Vermeulen bijons eten. (Een leerkracht in Stella Matutina in Michelbeke). Mijn moeder had een goed gesprek met de heer Vermeulen en ik kwam luistervinken. Hij gaf interessante informatie over de school en haar werking. Ik wist en voelde het meteen, naar die school wilde ik gaan. Ik had mijn roeping gevonden. Met mijn vader ging ik naar de opendeurdag en de zaak was beklonken. Ik was de enige Italiaan op school.

Na de school heb ik de echte Sardijnse keuken geleerd, Culurgionis (ravioli pasta) tot de seadas (soort dessert gevuld met pecorino kaas en een lichte honing erover.
En elk jaar leerde ik veel meer bij van Toscaans tot de Calabrese keuken.

Wat zijn de belangrijkste punten in mijn leven?
discipline, eerlijkheid, zorg en respect.
Het leven heeft mij zo gevormd, zo ben ik vandaag geworden.

La disciplina e Il ponte tra l'obiettivo e Il resultato.

link href="https://awards.infcdn.net/circle_v3.css" rel="stylesheet"/>